Transplantace jater v Turecku

Vše, co potřebujete vědět o transplantaci jater v Turecku: postup, náklady, rekonvalescence. Získejte bezplatnou nabídku na úspěšnou transplantaci od odborných chirurgů v Istanbulu.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o transplantaci jater v Turecku a pomůže vám objednat se k operaci u odborných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí transplantace jater v Turecku?

Ceny za transplantaci jater v Turecku jsou výrazně nižší než v jiných zemích. Například ve Spojených státech mohou náklady dosáhnout 300 000 eur, ve Francii kolem 240 000 eur a ve Španělsku kolem 260 000 eur.

Naproti tomu v Turecku začínají ceny za transplantaci jater na 50 000 EUR, což zahrnuje 15denní pobyt v nemocnici, dopravu, vyšetření, tlumočníka a stravu. Tyto nižší ceny jsou dány především nižšími životními náklady a konkurencí mezi nemocnicemi.

Transplantace jater v Turecku50.000 €

Transplantace jater v Turecku : kompletní průvodce

Uvažujete o transplantaci jater v Turecku? Tento komplexní průvodce obsahuje všechny důležité informace, které potřebujete vědět o zákroku, rekonvalescenci a souvisejících nákladech. Zjistěte, proč je Turecko doporučenou destinací, a požádejte o bezplatnou osobní nabídku, abyste získali nejlepší ceny za úspěšnou transplantaci jater v Turecku!

Co je to transplantace jater?

Transplantace jater je chirurgický zákrok, který spočívá v transplantaci části zdravých jater od dárce do selhávajících jater. Cílem tohoto zákroku je léčba pacientů se závažnými jaterními onemocněními, jako je cirhóza, těžká hepatitida a některé formy rakoviny jater.

Existuje několik typů transplantace jater, ale nejběžnější je ortotopická transplantace, při níž jsou nemocná játra odstraněna a nahrazena částí zdravých jater. Pokud to nevíte, játra jsou orgán, který se dokáže sám regenerovat. Proto je k transplantaci zapotřebí pouze část jater dárce. V Turecku jsou transplantace jater od žijících dárců povoleny pro zahraniční pacienty za předpokladu, že dárce je příbuzný příjemce.

Pro koho je tato transplantace určena?

Transplantace jater je často nejlepší volbou pro pacienty trpící závažným a nevratným onemocněním jater. Je považována za zlatý standard léčby mnoha zdravotních stavů, jako je např:

  • Chronická cholestatická onemocnění jater: jako je primární biliární cirhóza, sklerotizující cholangitida a biliární atrézie.
  • Onemocnění jaterního parenchymu : včetně cirhózy po hepatitidě, autoimunitní cirhózy a alkoholické cirhózy.
  • Fulminantní a subfulminantní hepatitida: při těžkém poškození jater ve velmi krátkém časovém úseku.
  • Primární rakovina jater: zejména pokud je rakovina v pokročilém stadiu.
  • Genetická metabolická onemocnění: například Wilsonova choroba, nedostatek alfa-1 antitrypsinu a hemochromatóza, kdy metabolická nerovnováha vede k závažnému poškození jater.

Jaké jsou kontraindikace?

Transplantace jater není možná pro každého. Zde jsou uvedeny hlavní důvody, proč člověk tuto transplantaci nemusí podstoupit:

  • Viscerální selhání: například závažné srdeční nebo respirační selhání.
  • Rakovina postihující jiné orgány: nebo pokud jsou přítomny více než tři nádory.
  • Nekontrolovaná infekce HIV: HIV není vždy absolutní kontraindikací, ale nekontrolovaná infekce může představovat další riziko.
  • Závislost na alkoholu nebo drogách: pacienti, kteří jsou závislí na alkoholu nebo drogách, musí prokázat, že s nimi před operací přestali.
  • Vysoký věk : transplantace obecně není možná u pacientů starších 65 let, pokud netrpí žádným závažným chronickým onemocněním.
  • Špatný zdravotní stav: pokud pacient není schopen operaci vydržet nebo by byl nucen užívat léky proti odmítnutí do konce života.

Proč si pro transplantaci jater vybrat Turecko?

Turecko vyniká oproti ostatním zemím vysokou lékařskou úrovní a působivou úspěšností transplantací jater. Navíc jsou zde ceny nižší než v jiných zemích, což z něj činí vhodnou destinaci pro lékařskou turistiku.

Turecko získalo značné zkušenosti v oblasti transplantací jater od žijících dárců, přičemž úspěšnost transplantací dosahuje 98 %. V roce 2019 země dokonce provedla nejvyšší počet transplantací jater od žijících dárců na světě.

Jaký je postup transplantace jater v tureckém Istanbulu?

Pokud uvažujete o transplantaci jater v Turecku, pravděpodobně se budete chtít dozvědět více informací o operaci a o tom, co se děje po ní. Především byste měli vědět, že nejlepší nemocnice specializující se na tuto operaci jsou v Istanbulu. V těchto nemocnicích je každý krok od úvodní konzultace až po pooperační období rekonvalescence pečlivě naplánován a proveden tak, aby byl zajištěn co nejlepší výsledek pro zahraniční pacienty. Podívejme se blíže na to, jak operace probíhá.

První konzultace

Prvním krokem před transplantací jater v Turecku je řada předběžných vyšetření, jejichž cílem je posoudit zdravotní stav pacienta a ověřit, zda neexistují žádné kontraindikace. Během těchto vyšetření pacienti absolvují důkladné lékařské vyšetření a krevní testy a chirurg jim věnuje čas na vysvětlení dalšího postupu.

Přítomen musí být také dárce , aby se ověřila kompatibilita mezi dárcem a příjemcem.

Průběh operace

Po této úvodní konzultaci může transplantace jater proběhnout na operačním sále. Dárcovská část jater je odstraněna a současně je transplantován příjemce.

Tuto delikátní operaci provádí tým vysoce kvalifikovaných tureckých chirurgů a může trvat několik hodin v závislosti na složitosti každého případu.

Pooperační péče a následné sledování

Po operaci jsou dárce a příjemce umístěni na jednotku intenzivní péče a nejméně jeden den jsou sledováni. Poté musí dárce zůstat v nemocnici dalších 4 až 5 dní a příjemce nejméně 10 dní.

Celkově musí pacienti zůstat v Turecku nejméně 2 týdny, aby mohli absolvovat kontrolní vyšetření a ujistit se, že se řádně zotavují.

Jaké jsou běžné komplikace?

Stejně jako u každého pokročilého chirurgického zákroku mohou i při transplantaci jater někdy nastat komplikace, i když jsou vzácné:

  • Odmítnutí nových jater
  • Problémy s fungováním štěpu
  • Problémy s krevními cévami, například ucpání tepen
  • Komplikace žlučových cest, jako jsou netěsnosti nebo striktury
  • Infekce
  • Nežádoucí účinky léků zabraňujících odmítnutí

Transplantace jater v Turecku je tedy pokročilá léčba dostupná zahraničním pacientům trpícím závažným onemocněním jater. Turecko má vyšší míru úspěšnosti než jiné země a také nižší poplatky, což z něj činí dobrou volbu destinace pro tuto transplantaci.

Pokud uvažujete o transplantaci jater v Turecku, neváhejte si vyžádat bezplatnou nabídku, abyste získali nejlepší ceny. Náš tým vám rád poskytne informace a podporu od A do Z, aby vaše operace byla úspěšná, a to za pomoci uznávaných tureckých chirurgů.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky

Jaká je očekávaná délka života po transplantaci jater?

Očekávaná délka života po transplantaci jater se liší, ale většina pacientů může očekávat, že bude žít několik let, nebo dokonce desetiletí, s dobrou kvalitou života. V průměru 90 % dospělých příjemců žije nejméně jeden rok po transplantaci a 60 % nejméně 10 let.

Jaká je úspěšnost transplantace jater v Turecku?

Úspěšnost transplantace jater v Turecku je velmi vysoká, přesahuje 90 %. To je více než v jiných zemích. Například ve Francii je úspěšnost 80 % a ve Velké Británii 85 %. Rizika jsou tedy v Turecku o něco nižší.

Kdo může darovat část svých jater?

Potenciálními dárci musí být rodinní příslušníci příjemce, obvykle blízcí příbuzní. Musí projít důkladným lékařským vyšetřením, aby bylo zajištěno, že jsou kompatibilní, v dobrém zdravotním stavu a schopni darovat část svých jater.

Jaká jsou rizika spojená s transplantací jater?

Mezi rizika spojená s transplantací jater patří infekce, odmítnutí štěpu a chirurgické komplikace. Existuje také riziko vedlejších účinků imunosupresivních léků, které zabraňují odmítnutí jater.

Jaké jsou dlouhodobé účinky transplantace jater?

Dlouhodobá transplantace jater významně zlepšuje kvalitu života a prodlužuje očekávanou délku života příjemce. Riziko rejekce a vedlejší účinky léků však vyžadují neustálé lékařské sledování.

Jak se fyzicky a psychicky připravit na transplantaci jater?

Pro fyzickou a psychickou přípravu na transplantaci jater je nezbytné dodržovat lékařská doporučení, udržovat dobrou fyzickou kondici a dostávat dobrou psychickou podporu. To je důležité, pokud se chcete co nejrychleji zotavit.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️