Kochleární implantát v Turecku

Uvažujete o operaci kochleárního implantátu v Turecku? Zjistěte vše o kochleární transplantaci v Istanbulu: postup, náklady, rekonvalescence. Získejte bezplatnou nabídku na úspěšnou léčbu v Istanbulu.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o operacích kochleárních implantátů v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných tureckých chirurgů. Tento obsah je poskytován pouze pro informační účely a nemá za cíl nahradit odborné lékařské poradenství.

Cena kochleárního implantátu v Turecku

V Turecku se cena kochleárního implantátu v Istanbulu pohybuje mezi 17 000 a 20 000 EUR. Cenu kochleárního implantátu v Turecku může ovlivnit několik faktorů: výběr nemocnice, dovednosti a pověst chirurga, typ zvoleného kochleárního implantátu, cestovné a ubytování, pojištění atd.

Kochleární implantát v Tureckuod 17 000 EUR

Zaměřte se na operaci kochleárního implantátu v Turecku pro obnovení zdraví sluchu

O ztrátě sluchu se často uvažuje jako o nemoci starších lidí. Může však postihnout dospělého člověka stejně jako malé dítě nebo novorozence. Může být invalidizující. Naštěstí lékařský svět ušel dlouhou cestu. Nyní existuje účinné řešení pro odstranění sluchových potíží a obnovení sluchu. Jedná se o operaci kochleárního implantátu. Může fungovat bez ohledu na to, zda má pacient lehkou, středně těžkou nebo hlubokou ztrátu sluchu.

V současné době nabízí kochleární implantace několik francouzských nemocnic. Náklady na léčbu a související výdaje jsou poměrně vysoké. Postižení by měli počítat s částkou nejméně 20.000 eur. Ne každý však má nárok na sociální zabezpečení.

Aby mohli znovu slyšet, mnoho lidí raději podstoupí kochleární implantaci na klinice v zahraničí. Turecko, a zejména Istanbul, je z mnoha důvodů nejoblíbenější destinací pro navrácení sluchu. Tato destinace otevírá své dveře zahraničním pacientům. Má také solidní pověst v oblasti lékařské a kosmetické turistiky.

Co je to kochleární implantát v Turecku?

Přístroj a jeho úloha

Kochleární implantát je účinným řešením pro osoby s poruchami sluchu. Spočívá v umístění elektronického zařízení do ucha. Zařízení je určeno k nápravě lehké, středně těžké nebo těžké ztráty sluchu. Je vynikající alternativou v případě, že použití běžného sluchadla nefunguje.

Zařízení se tak jmenuje proto, že je umístěno v hlemýždi neboli Cortiho orgánu.

Má spirálovitý tvar a je dutý, je umístěn v poslední části ucha. Jeho důležitou funkcí je přenášet veškeré zvukové informace do mozku prostřednictvím kochleárního nervu. Díky tomu je člověk schopen slyšet.

Při poškození tohoto orgánu ztrácí svou funkci. Pacient nebude schopen vnímat zvuky a rozumět slovům, zejména v hlučném prostředí. Může se u něj dokonce vyvinout hluboká hluchota. Kochleární implantát může pomoci obnovit vnímání zvuku tím, že stimuluje začátek sluchového nervu.

Jeho součásti

Kochleární implantát je vícesložkové zařízení. Skládá se zejména z :

  • Vnitřní část, která se umístí do hlemýždě a skládá se z procesoru, antény a elektrod;
  • Vnější části, která se skládá z procesoru s mikrofonem ve formě ušního háčku připojeného k vnitřním součástem a baterie.

Každá součást zařízení má specifické funkce. Mikrofon snímá zvuky, analyzuje je a transformuje na elektrické signály.

Tyto signály jsou vysílány do antény, která je vysílá rádiem do vnitřního procesoru.

Tento přijímač dekóduje jednotlivé signály a poté je vyšle jako elektrické impulsy do každé elektrody. Impulzy budou přenášeny do různých oblastí sluchového nervu. Zvuky, které produkují, se dostanou do mozku.

K implantaci tohoto zařízení je třeba naplánovat chirurgický zákrok. Ta probíhá v celkové anestezii. Provádí ji příslušný lékařský tým pod vedením ORL chirurga.

Kdo je ideálním kandidátem na kochleární implantát v Turecku?

Kochleární implantát v Turecku je inovativním řešením problémů se sluchem. Je určen pro :

  • Ženy nebo muži, kteří se narodili jako neslyšící;
  • Lidem, kteří utrpěli těžkou ztrátu sluchu, kterou nelze zmírnit jiným zařízením;
  • Pacienty, kteří potřebují sluchadlo, aby rozuměli řeči.

Sluchadla lze nasadit dětem od 12 měsíců věku. Měla by být nasazena co nejdříve. Tím se může zlepšit kvalita výsledku. Není stanoveno žádné věkové omezení.

Jaký je postup operace kochleárního implantátu v Turecku?

Operace kochleárního implantátu v rámci lékařské cesty do Turecka je poměrně zdlouhavý proces. Zahrnuje několik fází.

Příprava na operaci kochleárního implantátu

Před operací je nutné provést kompletní vyšetření. Je nutné ověřit, zda je zákrok pro pacienta proveditelný. Lékař může prostřednictvím tohoto procesu také určit opatření, která je třeba přijmout před operací, během a po. Posouzení zahrnuje :

  • Důkladné vyšetření sluchu ;
  • Lékařské vyšetření včetně CT nebo MRI lebky k posouzení stavu hlemýždě a vnitřního ucha;
  • Analýzu anamnézy pacienta;
  • Diskuzní sezení s audiology a profesorem ORL.

Operace

V den operace je pacient očekáván v nemocnici. Operace se provádí v celkové anestezii. Chirurg začne implantací vnitřní části zařízení. Provede malý řez za uchem. Poté udělá malý otvor v mastoidní kosti, aby se dostal k hlemýždi.

Do orgánu pak opatrně zavede soustavuelektrod. Jedná se o delikátní zákrok. Umístění musí být přesné, aby bylo dosaženo vynikajícího výsledku slyšení. Ostatní vnitřní součásti sluchového implantátu jsou umístěny pod kůží za uchem.

Operace trvá 2 až 4 hodiny. Poté se řez uzavře. Operované ucho se překryje velkým obvazem. Ten bude odstraněn následující den, než bude pacient propuštěn z nemocnice. Lékař zkontroluje stav naříznuté oblasti o týden později. Pokud se neobjeví žádná infekce, stehy se odstraní.

Rekonvalescence

Ve většině případů zůstává pacient přes noc na pozorování . K úlevě od bolesti spojené s operací se užívají léky proti bolesti. Pokud hrozí riziko infekce, jsou nutná také antibiotika. Rekonvalescence je dokončena po 4 až 6 týdnech. Pacienti se však mohou vrátit ke svým aktivitám jeden až dva týdny po operaci.

Aktivace

Kochleární implantát musí být aktivován tři týdny po operaci. Tento postup zahrnuje nasazení vnějších komponent. Ty se poté připojí k vnitřní části. Tento úkon provádějí audiologové. Ti také musí implantát naprogramovat tak, aby zlepšil pacientovo sluchové vnímání.

Rehabilitace

Pacient, kterému byl nasazen kochleární implantát, potřebuje pravidelné kontroly. Přístroj se neprogramuje během jediné schůzky. Pacient musí také absolvovat rehabilitaci včetně sluchového tréninku a logopedie. Mozek potřebuje čas, aby se přizpůsobil způsobu fungování kochleárního implantátu.

Jaké výsledky mohu očekávat po kochleárním implantátu v Turecku?

Sluchová rehabilitace a programování kochleárního implantátu v Turecku musí probíhat správně. To zajistí uspokojivý výsledek. Operace samozřejmě neobnoví normální sluch. Pomáhá však pacientovi rozumět řeči a rozpoznávat slova. Bude dokonce schopen komunikovat po telefonu.

Jaká jsou rizika, komplikace a vedlejší účinky?

Kochleární implantát v Turecku není složitý zákrok. Existuje však riziko komplikací avedlejších účinků . Mohou se vyskytnout následující problémy

  • Intenzivní bolest po operaci ;
  • Závrať nebo zvonění v uších;
  • Zánět;
  • Infekce vyžadující podání antibiotik nebo odstranění implantátu;
  • Krvácení po operaci;
  • Poškození lícního nervu;
  • Poškození struktur sousedících s hlemýžděm;
  • Změny chuti nebo vjemů;
  • Parestezie atd.

Jaký je život s kochleárním implantátem?

Po zavedení kochleárního implantátu v Turecku se musíte naučit žít s přítomností zařízení. Pro pacienta se stává celoživotním společníkem. Existuje však několik opatření, která lze přijmout, aby se zvýšila účinnost zařízení a předešlo se problémům:

  • Udržujte zvukový procesor v suchu a bez prachu, zejména při sportovních aktivitách;
  • Ztlumte hlasitost zvukového procesoru, když procházíte bezpečnostní kontrolou na letištích nebo v nákupních centrech;
  • Vypněte zvukový procesor před vyšetřením, jako je skenování nebo zvláštní péče, a během cestování letadlem;
  • Vždy mějte u sebe kartu implantátu;
  • Při koupeli nebo sprchování vyjměte zvukový procesor;
  • Vyhněte se nárazům do oblasti implantátu.

Proč si nechat voperovat kochleární implantát v Turecku?

Mnoho zahraničních pacientů se rozhodne nechat si kochleární implantát voperovat v Turecku. Tato forma lékařské turistiky má mnoho výhod.

Péče kompetentních odborníků

Tuto specializaci si zvolilo několik chirurgů a zdravotních sester v zemi. Jsou nejen vysoce kvalifikovaní, ale také velmi zkušení. Společně se snaží poskytnout pacientům tu nejlepší možnou péči a zaručit jim úspěšnou operaci.

Pobyt ve vysoce kvalitní nemocnici

Operace kochleárních implantátů se v Turecku provádí v nemocnici akreditované mezinárodní organizací jci (Joint Commission International). To je zárukou bezpečnosti. Takové zařízení se řídí přísnými protokoly a disponuje nejmodernějším lékařským vybavením.

Úspěšná operace

O pacienty pečuje zkušený a vysoce kompetentní lékařský tým. Poskytují vysoce kvalitní péči. Poskytují také veškeré bezpečnostní pokyny. To vše s cílem omezit komplikace a urychlit zotavení. Zajišťují, aby operace byla zcela úspěšná.

Dostupná cena

Cena kochleárního implantátu v Turecku je nižší než v jiných zahraničních zemích, například v Thajsku.

Pobyt v krásné zemi

Turecko, které se nachází na asijském kontinentu, je proslulé svými nejmodernějšími zdravotnickými zařízeními. Disponuje také množstvím kvalifikovaných a zkušených odborníků.

Většina nemocnic nabízejících operace kochleárních implantátů v Turecku se nachází v krásných lokalitách, jako je Istanbul, Antalya nebo Ankara. Pacienti se tak mohou těšit na velmi příjemný pobyt. Ke všemu budou ušetřeni nepříjemností spojených s jet lagem. Turecko je jen o 1 hodinu před Francií.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky

Bolí kochleární implantát?

Operace je bezbolestná, protože se provádí v celkové anestezii. Také pooperační bolest je díky analgetikům snesitelná. Lékař navíc dává pokyny, které urychlí hojení ran.

Jaká je minimální délka pobytu v Turecku?

Po implantaci byste měli zůstat v nemocnici 1 až 2 dny. Vše závisí na stavu pacienta. Poté je nutná pooperační kontrola. Minimální délka pobytu v Turecku kvůli kochleárnímu implantátu je tedy 3 až 6 týdnů.

Jaká je úspěšnost kochleárního implantátu v Turecku?

Míra úspěšnosti je vysoká. Může dosahovat až 95 % nebo i více. Operaci provádějí skuteční odborníci. Mají k dispozici nejmodernější vybavení a používají vyspělé technologie.

Kde je nejlepší země pro operaci kochleárního implantátu?

Operace kochleárního implantátu je dostupná v mnoha částech světa. Turecko však zůstává nejlepší destinací pro tento druh léčby. Má náskok, pokud jde o zdravotnické zařízení. Má také zkušené odborníky.

Jak si mohu zařídit kochleární implantát v Turecku?

Je praktičtější svěřit organizaci cesty specializované agentuře, jako je ta naše, než dělat vše sám. Zařídíme vše: dopravu, ubytování, překladatelské služby, operaci, léky, pooperační sledování atd.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️