Léčba Alzheimerovy choroby v Turecku

Uvažujete o léčbě Alzheimerovy choroby v Turecku? V tomto průvodci najdete vše, co potřebujete vědět o postupu, zotavení a nákladech v Istanbulu. Požádejte o cenovou nabídku a získejte nejlepší cenu za úspěšnou léčbu v Turecku.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o léčbě Alzheimerovy choroby v Turecku a pomůže vám objednat se k operaci u kvalifikovaných tureckých chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí léčba Alzheimerovy choroby v Turecku?

Průměrné náklady na diagnostiku a léčbu Alzheimerovy choroby se v Istanbulu pohybují kolem 6 800 EUR. Cena se v jednotlivých zařízeních liší. Cena neurologické konzultace pro pacienta s Alzheimerovou chorobou se v Istanbulu pohybuje mezi 120 a 150 EUR.

Odborná konzultace120 €
Magnetická rezonance mozku650 €
Počítačová tomografie500 €
Elektroencefalografie250 €
Terapie kmenovými buňkami5500 €
Hluboká mozková stimulace25000 €

Úvod

Alzheimerova choroba je onemocnění mozku, které postihuje miliony lidí na celém světě a stále více ztěžuje každodenní život pacientů a jejich rodin.

Včasná léčba má zásadní význam pro zpomalení progrese tohoto typu demence a zlepšení kvality života nemocných.

Turecko se díky své špičkové lékařské infrastruktuře, konkurenceschopným nákladům a mezinárodně uznávaným odborným znalostem stává destinací, která je pro léčbu Alzheimerovy choroby vyhledávána.

Co je Alzheimerova choroba?

Alzheimerova choroba je progresivní degenerace neuronů. Toto neurodegenerativní onemocnění postihuje především neurony v hipokampu, mozkové struktuře umístěné ve spánkovém laloku, která je nezbytná pro paměť a učení.

Degenerace připisovaná Alzheimerově chorobě je způsobena změnami dvou mozkových molekul:

  • Amyloidní peptid beta: abnormálním hromaděním vytváří amyloidní plaky, které jsou toxické pro nervové buňky.
  • Tau protein : změněný, dezorganizuje se a napadá neurony škodlivými vlákny.

Podle údajů Institutu Pasteur tvoří samotná Alzheimerova choroba 70 % pacientů s demencí.

Nemoc postihuje především starší osoby (ve věku 65 let a více), přičemž ženy jsou postiženy výrazně častěji než muži. Není však neobvyklé, že jsou pacienti diagnostikováni i v mladším věku.

Alzheimerova choroba nejprve postihuje krátkodobou paměť .

V pokročilém stadiu se však nemoc rozšíří do celého mozku a postihuje další kognitivní funkce spojené s jazykem, učením a uvažováním.

Fyzický úpadek vedoucí k invaliditě a závislosti a výrazné psychiatrické příznaky vyžadují komplexní lékařskou péči.

Přečtěte si naši zprávu o exosomové terapii v Turecku.

Jaké jsou příznaky časné Alzheimerovy choroby?

První příznaky Alzheimerovy choroby jsou často nenápadné a lze je přičíst normálnímu stárnutí.

Nicméně následující příznaky jsou sugestivní:

  • Problémy s pamětí, jako je zapomínání nedávných informací nebo důležitých událostí nebo hledání jednoduchých slov;
  • Potíže s plánováním nebo zvládáním některých známých úkolů nebo s řešením problémů;
  • Ztráta referenčních bodů (v prostoru a/nebo čase), např. ztrácení se na známých místech;
  • Změny nálady nebo chování (podrážděnost, úzkost, deprese).

Pokud se u vás vyskytne některý z těchto příznaků, které mohou vést k nejrůznějším každodenním problémům, je důležité, abyste se obrátili na zdravotnického pracovníka, který vás důkladně vyšetří.

Přečtěte si naši zprávu o transplantaci plic v Istanbulu.

Jaké jsou 3 fáze Alzheimerovy choroby?

Vzhledem k tomu, že Alzheimerova choroba je degenerativní onemocnění, příznaky se v průběhu času mění a násobí, jak se stav zhoršuje.

Postup této formy demence, která je rozdělena do tří stadií, se vyznačuje různými příznaky:

  • Mírné postižení : postižena je pouze oblast mozku odpovědná za krátkodobou paměť. Toto rané stadium je charakterizováno stále častějším zapomínáním;
  • Středně těžké poškození : postiženy jsou různé oblasti mozku. Tato střední fáze se vyznačuje ztrátou samostatnosti a obtížemi při rozpoznávání blízkých osob;
  • Těžké poškození : mnohočetná a rozsáhlá poškození mozku. Tato terminální fáze se vyznačuje poruchami řeči, úplnou ztrátou samostatnosti a paměti a výskytem halucinací.

Je zřejmé, že příznaky se u jednotlivých nemocných liší, přičemž projevy se mohou překrývat nebo být u některých lidí výraznější.

Přečtěte si naši zprávu o léčbě kmenovými buňkami v Turecku.

Jak lze v Turecku zjistit Alzheimerovu chorobu?

Bohužel neexistuje žádný spolehlivý test pro včasné odhalení Alzheimerovy choroby.

Během neurologické konzultace, která zahrnuje fyzické a psychické vyšetření, se odborník vyptá pacienta a jeho okolí. To specialistovi umožní vyloučit jiné možné příčiny uváděných příznaků. Současně je odebrána pacientova anamnéza (osobní a rodinná).

Screening Alzheimerovy choroby pak zahrnuje řadu testů:

  • Neuropsychologické testy : tyto testy hodnotí určité neurologické funkce (paměť, provádění jednoduchých úkolů, reflexy atd.) a odhalují kognitivní poruchy;
  • Biologické analýzy : krevní testy a lumbální punkce se používají k měření markerů (beta-amyloid a tau proteiny);
  • EEG (elektroencefalogram) k diagnostice demence Alzheimerova typu;
  • Lékařské zobrazovací metody : CT-SCAN (počítačová tomografie), MRI (magnetická rezonance ) : používají se k lokalizaci senilních plaků (amyloidních plaků) a k diagnostice nebo posouzení Alzheimerovy choroby.

Léčba Alzheimerovy choroby v Turecku

Metody léčby určuje neurolog na základě různých kritérií : věku pacienta, dalších patologií a stadia onemocnění.

V současné době nelze Alzheimerovu chorobu vyléčit žádnou léčbou ani chirurgickým zákrokem. Lze však přijmout řadu léčebných opatření, která proces zastaví:

  • Léčba : cílem je zmírnit nebo dokonce odstranit příznaky, ale také zpomalit progresi onemocnění.

Lékař může předepsat jeden ze 4 léků, které jsou v současné době na trhu: donepezil, rivastigmin, galantamin (inhibitory acetylcholinesterázy) a memantin.

  • Transkraniální pulzní stimulace (TPS): zmírňuje příznaky, zlepšuje kognitivní schopnosti a zpomaluje progresi onemocnění u pacientů s mírným až středně těžkým postižením.
  • Psychiatrická léčba : zaměřuje se na zmírnění problémů s chováním a zároveň zohledňuje psychologický dopad onemocnění;
  • Rehabilitační terapie : zaměřená na zachování funkční schopnosti po co nejdelší dobu.
  • Zavedení fyzických a duševníchaktivit s cílem zlepšit kvalitu života pacientů a jejich okolí.

Péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou vyžaduje pravidelné sledování ze strany lékařů. To umožňujeupravit léčbu v případě výskytu nežádoucích účinků a zároveň sledovat pokrok pacienta a vývoj onemocnění.

Které nemocnice v Istanbulu jsou nejlepší pro léčbu Alzheimerovy choroby?

V istanbulské metropolitní oblasti, která se rozkládá na symbolickém Bosporském průlivu, se nachází mnoho renomovaných zařízení pro léčbu Alzheimerovy choroby.

Některá z nich jsou světově proslulá svou vysoce kvalitní péčí a nejmodernějšími technologiemi.

Patří mezi ně mj:

  • Şişli Memorial Hospital ;
  • NPISTANBUL Brain Hospital;
  • Hisar Intercontinental Hospital;
  • Medipol Mega University Hospital;
  • Florence Nightingale Hospitals.

Proč si pro léčbu Alzheimerovy choroby vybrat Istanbul?

Istanbul je díky své poloze mezi Evropou a Asií oblíbenou destinací pro lékařskou turistiku.

Výběr renomované istanbulské nemocnice pro léčbu Alzheimerovy choroby vám umožní využívat špičkovou lékařskou péči za dostupnější ceny než v mnoha jiných zemích.

Většina pečovatelských zařízení v Istanbulu je mezinárodně certifikována organizací JCI (Joint Commission International) nebo je akreditována podle norem ISO. To zaručuje vysoce kvalitní péči a bezpečnost pacientů.

Tyto nemocnice a kliniky soustřeďují specializované dovednosti a nejmodernější vybavení a zároveň nabízejí individuální a efektivní péči.

A co víc, aby zahraniční pacienti nemuseli cestovat, nabízejí někteří neurologové dokonce videokonzultace.

Bohaté a rozmanité zážitky nabízí lékařským cestovatelům a jejich ošetřovatelům také starobylé město Konstantinopol. V této metropoli, kde se snoubí historie s modernou, usnadňuje pohyb široká nabídka městské dopravy.

Díky mírnému klimatu a blízkosti moře nabízí Istanbul uklidňující a oživující prostředí pro osoby s Alzheimerovou chorobou a jejich pečovatele, kteří hledají kvalitní lékařskou péči.

Toto přímořské město nabízí širokou škálu možností ubytování, od luxusních hotelů až po cenově dostupné byty , takže si každý při cestě za lékařskou péčí může najít místo odpovídající jeho potřebám a rozpočtu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky o Alzheimerově chorobě v Turecku

Jak lze Alzheimerově chorobě předcházet?

Hlavními radami, které se uvádějí pro snížení rizika vzniku Alzheimerovy choroby, je osvojení si co nejzdravějšího životního stylu (vyvážená a kvalitní strava, pravidelné sportovní a poznávací aktivity) a zapojení se do společenského života.

Jaké jsou nové možnosti léčby Alzheimerovy choroby?

Lecanemab© (již prodávaný ve Spojených státech) a Donanemab© jsou první léčebné přípravky určené ke zpomalení progrese Alzheimerovy choroby. Jejich registrace Evropskou agenturou pro léčivé přípravky by měla být schválena v roce 2024.

Jak dlouho žije člověk s Alzheimerovou chorobou?

Alzheimerova choroba, stejně jako každé jiné závažné onemocnění, zkracuje očekávanou délku života nemocných. V průměru se odhaduje na 8 až 20 let, ale záleží především na celkovém zdravotním stavu pacienta a způsobu péče o něj.

Postupuje Alzheimerova choroba rychle?

Průběh Alzheimerovy choroby se u jednotlivých osob liší. Vliv má však i věk, ve kterém se objeví první příznaky. Alzheimerova choroba, kterou nemocný onemocní ve věku 65 let, se zpravidla rozvíjí 2krát pomaleji než ve věku 70 let.

Jak můžeme zpomalit postup Alzheimerovy choroby?

Léky sice mohou zpomalit postup nemoci, ale zásadní roli hrají také lidé v okolí pacienta. Tato praktická a emocionální podpora spolu s pravidelnými stimulujícími aktivitami pomáhá zpomalit progresi nemoci a zachovat samostatnost pacienta.

Existuje lék na Alzheimerovu chorobu?

V současné době neexistuje žádný lék na Alzheimerovu chorobu. Existující léky se snaží zmírnit příznaky a zpomalit progresi onemocnění, nebo ji dokonce zvrátit. V současné době probíhá výzkum zaměřený na nalezení účinnějších léčebných postupů.


‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️