Léčba odchlípení sítnice v Turecku

Zvažujete léčbu odchlípení sítnice v Turecku? V tomto průvodci najdete vše, co potřebujete vědět o zákroku, rekonvalescenci a nákladech v Istanbulu. Požádejte o cenovou nabídku a získejte nejlepší cenu za operaci očí v Turecku.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o léčbě odchlípení sítnice v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných tureckých chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu zdravotnického pracovníka.

Kolik stojí léčba odchlípení sítnice v Turecku?

Náklady na léčbu odchlípení sítnice v Turecku se pohybují mezi 1900 a 4500 EUR. Cena se liší v závislosti na stupni odchlípení sítnice, náročnosti a délce léčby, ceně léků, zkušenostech a pověsti chirurgů a poplatcích účtovaných klinikou nebo nemocnicí.

Léčba odchlípení sítnice v Turecku 3200 €

Úvod

Pociťujete záblesky světla, rozmazané vidění nebo vnímáte tmavou clonu ve svém zorném poli? Tyto příznaky mohou být známkami odchlípení sítnice. Jedná se o závažné oční onemocnění, které vyžaduje rychlý zásah, aby se zabránilo trvalé ztrátě zraku.

Diagnostikoval vám oční lékař odchlípení sítnice a chcete vyhledat léčbu v Turecku? Tento průvodce vám poskytne základní informace, které potřebujete vědět o léčbě v této středomořské destinaci.

Co je odchlípení sítnice?

Odchlípení sítnice je náhlá oftalmologická příhoda, která každoročně postihne 1 z 10 000 lidí na celém světě (1). Dochází k němu, když se sítnice oddělí od vrstvy tkáně, která ji podpírá. Tím jsou buňky sítnice zbaveny kyslíku a živin, což vede k příznakům, jako jsou plamínky, tmavý opar nad částí zraku, záblesky světla a náhlá ztráta zrakové ostrosti.

Existují tři hlavní typy odchlípení sítnice v závislosti na příčině:

  • Exsudativní odchlípení sítnice : nepříliš častá forma způsobená nahromaděním tekutiny pod sítnicí. Může být důsledkem úniku ze zanícených cév nebo abnormálních tvarů. Může se také vyskytnout v případě očního nádoru nebo věkem podmíněné makulární degenerace (AMD).
  • Trakční odchlípení sítnice: Jedná se o sekundární účinek proliferativní diabetické retinopatie nebo očního zánětu. K této formě dochází, když se zjizvená tkáň na povrchu sítnice stáhne a nakonec odtrhne sítnici od podpůrné vrstvy.
  • Rhegmatogenní odchlípení sítnice: jedná se o nejčastější typ. Vyskytuje se hlavně s věkem, těžkou krátkozrakostí nebo úrazem oka. Dochází k němu, když je v sítnici otvor nebo trhlina. Sklivcová tekutina obsažená v oku prochází touto trhlinou a hromadí se pod sítnicí. To nakonec způsobí, že se sítnice oddělí od své podpůrné vrstvy.

Každé z těchto odchlípení sítnice lze v Turecku léčit specifickým způsobem. Proto je nutná úvodní konzultace s odborníkem, aby bylo možné určit nejlepší možnou oční operaci.

Přečtěte si naši dokumentaci o léčbě kmenovými buňkami v Turecku

Jaké jsou různé typy léčby odchlípení sítnice v Turecku?

V Turecku je k dispozici několik způsobů léčby odchlípení sítnice. Výběr a použití jedné z nich závisí především na závažnosti vašeho stavu a lokalizaci odchlípení. Ve všech případech vyžaduje každá léčba operaci provedenou vysoce kvalifikovaným oftalmologem.

Sklerální odsazení

Jedná se o chirurgický zákrok, jehož cílem je snížit tah, který působí na sítnici a udržuje ji na místě u stěny oka.Sklerální indentace mimo jiné umožňuje, aby se sítnice znovu přichytila, a to vložením pásku nebo kroužku (vyrobeného ze silikonu nebo houby) kolem oka.

Vitrektomie v Turecku

Vitrektomie je zákrok, který spočívá v nahrazení sklivcového gelu uvnitř oka plynovou nebo olejovou bublinou. Tato injekce umožňuje sítnici vrátit se do správné polohy vůči stěně oka, čímž se sníží trakce v případě odchlípení.

Pneumatická retinopexe

Stejně jako při vitrektomii i při pneumatické retinopexi chirurg vstříkne do oka malou bublinku plynu. Ta jemně přitlačí odloučenou sítnici ke stěně, aby se mohla vrátit do původní polohy. Operaci chirurg zakončí laserovou fixací nebo kryoterapií, která trhlinu utěsní. Rozdíl oproti vitrektomii spočívá v tom, že plynová bublina se postupně rozptýlí a sítnice zůstane připevněna díky jizvám, které se při zákroku vytvoří.

Argonový laser

Jedná se o neinvazivní metodu léčby odchlípení sítnice pomocí laserové operace oka. Světlo vycházející z laseru způsobuje drobné popáleniny, které pak vytvářejí na sítnici jizvy . Právě tyto jizvy utěsní případné trhliny nebo díry. Tím se zabrání pronikání tekutiny do oka v důsledku odchlípení. Tento zákrok navíc účinně stabilizuje sítnici a zabraňuje budoucímu odchlípení.

Proč si pro léčbu odchlípení sítnice vybrat Turecko?

Turecko je proslulé svou kvalitní zdravotnickou infrastrukturou a světově uznávanými oftalmologickými specialisty. Turecké kliniky navíc využívají nejmodernější technologie, jako je optická koherenční tomografie (OCT) a fluorescenční angiografie, které umožňují účinnou diagnostiku a léčbu odchlípení sítnice.

Nemocnice a kliniky v Turecku mají také dlouholeté zkušenosti s léčbou zahraničních pacientů. Lékařské týmy jsou totiž vícejazyčné a nabízejí individuální podporu v průběhu celého procesu léčby.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky týkající se odchlípení sítnice

Jaká je úspěšnost léčby odchlípení sítnice v Turecku?

Stejně jako ve zbytku světa se úspěšnost léčby odchlípení sítnice v Turecku pohybuje kolem 90 %.

Jaké jsou hlavní příčiny odchlípení sítnice?

Mezi hlavní příčiny odchlípení sítnice patří poškození oka, stárnutí, cukrovka, těžká krátkozrakost a oční operace, které v minulosti způsobily trauma.

Jaké jsou varovné příznaky odchlípení sítnice?

Varovnými příznaky, na které je třeba si dát pozor, jsou rozmazané vidění, záblesky světla, plovoucí tělesa a tmavá clona v zorném poli.

Jak dlouho trvá operace odchlípení sítnice?

Operace odchlípení sítnice obvykle trvá 1 až 2 hodiny v závislosti na zákroku a složitosti operace.

Jaká je doba rekonvalescence po operaci odchlípení sítnice?

Rekonvalescence probíhá postupně. Jeden měsíc po operaci se můžete vrátit k běžné pracovní činnosti a do dvou měsíců se můžete věnovat svým obvyklým sportovním aktivitám. Vaše vidění se zcela stabilizuje do jednoho roku od operace.

Hradí léčbu odchlípení sítnice v Turecku zdravotní pojišťovna?

Hrazení léčby odchlípení sítnice ze zdravotního pojištění v Turecku závisí především na podmínkách, které si pojišťovna stanoví ve smlouvě.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️