Zubní korunka v Turecku

zubní korunka Turecko 1
Napsal Émilie

Zubní korunka v Turecku je druh zubní dýhy. Zatímco dýhy pokrývají pouze viditelný povrch zubu, zubní korunka pokrývá celý zub.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o zubních korunkách v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů na . Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Cena zubní korunky v Turecku

Průměrná cena zubní korunky v Turecku je 200 eur. V závislosti na požadavcích je minimální cena 170 eur a maximální cena 230 eur.

PostupCena Turecko
Zubní korunka200 €

Co je to zubní korunka?

Zubní korunka v Turecku je typ zubní dýhy. Zatímco dýhy pokrývají pouze viditelný povrch zubu, zubní korunka pokrývá celý zub.

Kromě obnovení přirozeného vzhledu poškozených, odštípnutých, špatně srovnaných nebo deformovaných zubů a obnovení úsměvu mohou zubní korunky také posílit zuby a zvýšit jejich schopnost normálně fungovat.

Pokud máte zuby fyzicky poškozené kazem, prasklinami nebo jinými problémy, mohou vám pomoci zirkoniové zubní korunky. Nabízíme ošetření zubů v Turecku špičkovými značkovými zubními korunkami za přijatelné ceny.

Výhody zubních korunek v Turecku

Zubní korunka je jako klobouk. Zakrývá horní část částečně poškozeného zubu a obnovuje jeho funkčnost a vzhled. Těm, kteří je potřebují, nabízejí mnoho výhod.

Nejčastěji se používají k obnově úsměvu a vytvoření kompletní proměny úsměvu, včetně tvaru a velikosti zubů. Protože zubní korunky pokrývají celý zub, mohou změnit jeho tvar. Používají se také k ochraně zubů, kterým hrozí vážné poškození.

Pokud například zubu hrozí vážný kaz, zubní korunka může poškození oddálit a ochránit zbytek zubu. Pokud vám hrozí ztráta zubu, může být korunka použita k jeho ochraně. Pokud byla většina skloviny opotřebována a zůstal pouze pahýl, můžete ji použít bez odstranění zubu.

Někteří pacienti v Istanbulu a Antalyi mohou korunky použít k zamaskování silného zabarvení zubů nebo k dodání normálnějšího vzhledu přirozeně deformovaným zubům. Lze je také použít k vytvoření zubních můstků, které nahradí chybějící zuby.

Zubní korunky pro děti

Zubní korunky v Turecku nejsou určeny pouze pro dospělé. Turečtí zubní lékaři mohou doporučit korunky i dětem se zdravotními problémy v ústní dutině. Mléčné zuby jsou obecně náchylné ke kazivosti. V některých případech může být kaz příliš závažný na to, aby se dal zaplombovat, a zubní lékař může doporučit korunku. Koneckonců děti si ne vždy čistí zuby podle pokynů. Některé děti nejsou schopny se o své zuby denně starat z důvodu nemoci, věku nebo problémů s chováním.

Zubní korunky mohou tyto děti využít k ochraně svých mléčných zubů. Pokud dětský lékař vašemu dítěti doporučil zubní korunky, můžete si je pořídit v tureckém Istanbulu nebo Antalyi za nižší ceny, než jaké se obvykle účtují v Evropě. Výrobky jsou zcela autentické a vysoce kvalitní.

Typy zubních korunek v Istanbulu

Zubní korunky se obecně dělí do dvou skupin:

Dočasné korunky

Dočasné korunky se doporučují ke krátkodobému nošení do doby, než bude připravena trvalá korunka, abyste mohli normálně žvýkat a mluvit. Kliniky v Istanbulu a Antalyi je poskytují zdarma.

Trvalé korunky

Trvalé korunky vydrží 15 až 20 let v závislosti na vaší ústní hygieně. Zubní korunky se vyrábějí z různých druhů materiálu, což může určovat kvalitu a cenu výrobku.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est prix-couronne-dentaire-.jpg.

Seznam materiálů zubních korunek

Nerezová ocel

Dočasné zubní korunky jsou nejčastěji vyrobeny z nerezové oceli. Tyto korunky, které jsou v Istanbulu velmi oblíbené, se obvykle používají k ochraně výplní nebo k prevenci kazu. Korunky z nerezové oceli se doporučují pro děti, protože korunka se přirozeně sundá, když vypadnou mléčné zuby. Korunky z nerezové oceli jsou také ve srovnání s jinými materiály poměrně levné. Tyto korunky si také můžete nechat nasadit během jediné návštěvy Turecka.

Legované kovy

Některé typy zubních korunek jsou vyrobeny ze slitin kovů, jako je platina nebo zlato. Většina moderních verzí volí slitiny s vysokou koncentrací kobaltu, chromu nebo niklu. Kovové korunky jsou odolné a vydrží nárazy při kousání. Největší nevýhodou je samozřejmě kovová barva, díky které můžete vypadat jako pirát.

Porcelán natavený na kov (PFM)

Korunky PFM odpovídají barvě vašich přirozených zubů pomocí směsi porcelánu a kovové slitiny. Tyto korunky mohou obnovit úsměv a zpevnit stávající kovový základ. Pokud však časem ustoupí vaše dásně, může být kovová linie viditelná.

Keramické nebo porcelánové

Keramické nebo porcelánové zubní korunky se používají k obnově přirozeného úsměvu. Keramické nebo porcelánové korunky se příliš neliší od přírodních zubů, a proto je lze použít k obnově poškozených zubů. Tyto korunky lze použít, pokud je pacient alergický na určitý typ kovu.

Značky zubních korunek

Níže je uveden seznam špičkových značek zubních korunek, které mohou pacienti v Turecku využít:

Zirkoniové zubní korunky

Kubické zirkoniové zubní korunky jsou vyrobeny z porcelánu a zirkonia, pevného minerálu. Zirkonium má pověst materiálu, který dokáže zvýšit tvrdost diamantů. Zirkoniové zubní korunky v Turecku se skládají z bílého zirkoniového jádra a porcelánového exteriéru. Porcelán dodává korunce vzhled přirozených zubů, zatímco kov uvnitř chrání korunku před poškozením nárazem.

Na rozdíl od typických kovových korunek se na zirkoniových zubních korunkách v Istanbulu nebo Antalyi nikdy neobjeví tmavá kovová linka, a to ani v případě, že vaše dásně s věkem ustupují. Kov je navíc bílý, takže není patrný žádný rozdíl. Díky této jedinečné značce můžete těžit z pevnosti kovových korunek a přitažlivosti porcelánových korunek. Zubní lékaři v Turecku doporučují zirkonové korunky pro náhradu předních zubů v horním nebo dolním zubním oblouku. Tato značka je obzvláště užitečná pro obnovu poškozeného úsměvu.

Korunky E-Max

Zubní korunky E-Max jsou všechny značkové keramické výrobky. Korunky E-Max jsou vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu zvaného lithium disilikátová keramika. Výhodou tohoto materiálu je, že je mimořádně odolný, trvanlivý a neprůhledný. Zubní korunky E.Max mají průsvitný bílý vzhled velmi podobný vzhledu skutečných zubů. Tyto korunky jsou známé svou pevností a atraktivním vzhledem. Pokud hledáte zubní korunky pro obnovu svého úsměvu, stojí korunky E.Max za zvážení.

E.Max je světoznámá značka v oblasti zubních korunek. Můžete si být jisti, že vaše zuby budou mít přirozený tvar a barvu, k nerozeznání od vašich normálních zubů.

Tyto korunky navíc obsahují slitiny bez obsahu kovů. Je velmi nepravděpodobné, že by korunky E.Max praskly nebo se zlomily. Korunky E.Max jsou také velmi drahé.

Zubní lékaři v Turecku nabízejí zubní implantáty a stejné značkové zubní korunky E.Max, jaké najdete i jinde v Evropě, ale za nižší ceny. Nebudete muset vynaložit velmi vysoké provozní náklady, abyste si mohli tuto značku dovolit.

Pooperační sledování zubních korunek

Prvním krokem k zajištění trvanlivosti vašich zubních korunek je pečovat o ně přesně tak, jak se od vás očekává. To je důležité zejména krátce poté, co byly korunky implantovány do vašich úst. Abyste je udrželi v co nejlepším stavu, zde je to, co byste měli vědět:

Dočasné korunky

Během první návštěvy začne váš zubní lékař korunky připravovat. Zejména pořídí otisk vašich zubů, aby mohl zhotovit korunku na míru. Rovněž vám zuby opiluje, aby lépe seděly. Během čekání na zhotovení personalizovaných korunek obdržíte dočasné korunky. Je nesmírně důležité, abyste se o tyto dočasné korunky dobře starali. Protože jejich uchycení není přesné, mohou se snadněji vysunout nebo zlomit. Pokud tedy chcete, aby zůstaly na svém místě, dokud nebudou připraveny trvalé korunky, musíte dokonale dodržovat pokyny svého zubního lékaře.

Pečlivě vybírejte potraviny

První věc, kterou musíte udělat, je být vybíravější při výběru potravin. Nejlepší je nejíst potraviny, které lze považovat za žvýkací nebo lepivé. Ty se mohou na korunky přilepit a odtrhnout je, což vás donutí k další operaci. Stejně tak byste se měli po určitou dobu vyhýbat i velmi tvrdým potravinám. Protože dočasné korunky nejsou příliš odolné, může se stát, že kousek tvrdé potraviny korunku poškodí, zlomí nebo vysune. Můžete se také vědomě snažit nějakou dobu žvýkat na druhé straně úst. Na tuto stranu se soustřeďte alespoň při konzumaci tvrdších potravin. Tím také minimalizujete riziko poškození korunky.

Buďte opatrní při čištění zubní nití

Dokud jsou dočasné korunky na svém místě, je důležité pokračovat v běžném čištění zubů a používání zubní nitě. Musíte však být o něco opatrnější při používání zubní nitě. Vyvarujte se vytahování nitě mezi zuby. Místo toho ji jemně vysunujte z linie dásní. Tímto způsobem je méně pravděpodobné, že korunky sklouznou.

Trvalé korunky

Dobrou zprávou je, že vaše definitivní korunky vydrží mnohem déle než ty dočasné. Navíc budou lépe sedět, takže je nebudete moci tak snadno vysunout. Přesto je třeba vědět, jak se o ně správně starat.

Bezprostředně po operaci

Bude trvat asi 24 hodin, než budou korunky řádně připevněny na stávající zub. Než se tak stane, hrozí, že korunky budou strženy jídlem nebo příliš velkou silou v oblastech korunky. Proto byste měli před konzumací jakéhokoli jídla nebo pití počkat alespoň hodinu nebo dvě. Poté je nejlepší jíst měkké potraviny a vyhýbat se všemu tvrdému, žvýkacímu nebo křupavému. Po řádném zacementování korunek můžete pokračovat v obvyklé stravě. Během tohoto období byste také měli dbát na opatrnost při čištění zubů nití mezi zuby. Stejně jako u dočasných korunek byste měli zubní nit spíše posouvat směrem nahoru, než za ni tahat. Po 24 hodinách můžete pokračovat v obvyklé péči o ústní dutinu.

Průběžná péče

Po dobu jednoho nebo dvou měsíců můžete pociťovat určitou citlivost/bolest; to je zcela normální a očekávané. Během tohoto období vám turecký zubní lékař doporučí používat zubní pastu, která snižuje citlivost. ( Sensodyne apod… ) Můžete také 3x denně kloktat slanou vodu, která napomáhá procesu hojení. Účelem vašich zubních korunek je zpevnit oblast nad linií dásní.

Vaše dásně a oblast mezi dásněmi a zubními korunkami však nejsou touto protézou chráněny. Proto je důležité, abyste dodržovali zdravou životosprávu. To zahrnuje čištění zubů dvakrát denně a pravidelné používání zubní nitě. Pokud máte v anamnéze parodontální onemocnění, může vám zubní lékař doporučit také každodenní používání fluoridové výplachové vody.

To pomůže zabránit vzniku zubního kazu. Je také důležité mít na paměti, že ačkoli jsou korunky odolné, mohou se poškodit. Měli byste se proto snažit co nejvíce minimalizovat rizikové činnosti. Vyvarujte se kousání do ledu, louskání ořechů, otevírání víček od piva a jiných tvrdých potravin nebo materiálů. Chraňte si také zuby, pokud provozujete kontaktní sporty. Pokud si obvykle čistíte zuby, měli byste nosit noční ochranu každý den, když spíte.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Émilie

Jmenuji se Emilie Gervaisová a žiji v tureckém Istanbulu. Jsem lékařka s rozsáhlými vědeckými znalostmi a více než 15 lety zkušeností v oblasti výzkumu rakoviny a molekulární biologie. Mám zkušenosti s organizací kongresů a řízením projektů. Mám schopnost přenášet složité lékařské a vědecké koncepty různým skupinám čtenářů prostřednictvím různých médií, včetně těchto webových stránek jako tabule pro mé psaní.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️